Öl- och ostprovning med Lundabryggeriet!

På fredagskvällen den 15 november kom 20 medlemmar till Ottosson gamla butikslokal på Lillegårdsvägen, där GFG tillsammans med Martin Helmersson från Lundabryggeriet höll en öl- & ostprovningskväll.

Martin förklarade hur man tillverkar öl, och berättade om skillnaderna mellan pilsner, ale, suröl mm. Han menade att öl tillsammans med ost är underskattat, och deltagarna fick prova nya smakkombinationer. Ett suröl från Belgien och fyra olika smaker från Lundabryggeriet avsmakades med lika många ostar.

Det blev en spännande och trevlig kväll!

 

 

Öl- och ostprovning GFG 15/11 -19

I samarbete med Lundabryggeriet anordnar GFG en ölprovning för sina medlemmar.

Martin Helmersson från Lundabryggeriet, med mångårig erfarenhet från både öltillverkning och osthantering, guidar oss genom en handfull smakkombinationer som sätter gamla föreställningar på prov och utmanar våra smaklökar att tänka i nya banor genom att kombinera öl med ost!

 

Så här beskriver Martin:

— Öl och ost hör till våra äldsta förädlade livsmedel. Tusentals år av utveckling har skapat en mängd variationer i smak och utseende. Trots det har det i Sverige länge varit så att en öl per definition är en ljus lager på ca 5 % alkohol och en ost är en mellanlagrad prästost som väcker få starka känslor. Det är hög tid att utmana denna bleka sinnebild med mer färg, smak, textur och känsla.

Sedan ca tjugo år har en ny utveckling blivit allt tydligare i Sverige. Nya bryggerier har förändrat bilden av hur öl kan vara och nya mejerier har gjort detsamma på ostområdet. I dagsläget finns över 400 bryggerier i Sverige och ett hundratal mindre mejerier som tillverkar produkter på ett hantverksmässigt sätt med smaken och upplevelsen i främsta rummet.

Vad kan då vara bättre än att kombinera dessa två i en provning och själv få uppleva den gastronomiska evolutionen? Vi provar öl och ost i kombinationer och har ett samtal om upplevelser. Det bästa är att alla har rätt till sina egna åsikter och intryck, det finns inget rätt eller fel. Istället kan man se det som en inre utmaning, ett slags motion för hjärnan. —

När: 15/11 kl.18.30-21.00

Var: Beroende på antalet anmälningar väljs lämplig lokal. Vi återkommer närmare.

För vem: GFG’s medlemmar, där varje medlem får bjuda in en extra gäst. Varför inte ta med sig en kollega, samarbetspartner eller vän.

Pris: självkostnadspris 175kr per person. GFG bjuder på lokal och föreläsare.