Färgsprakande säsongsavslutning

Under fredagskvällen den 1:e december träffades Genarps företagsgrupp för sista gången under 2017. Säsongsavslutningen hölls på Ottosson Färgmakeri där Gunnar Ottosson först tog oss med på en rundtur i anläggningen där den världskända linoljefärgen bereds. Vi fick se lagret där färgpigment från jordens alla hörn lagras i väntan på att möta linoljan som kallpressade väntar i anläggningens enorma cistern. Att Gunnar älskar färg märks tydligt under rundvandringen där varje pigment har sin egen anekdot. Framställningen av linoljefärgen är ett noggrant hantverk, där allt från valsning av färgpasta till den stillsamma oxidationsprocessen under dagsljus är omistliga delar i linoljetillverkningen.

Ottosson Färgmakeri är världens största tillverkare av linoljefärg och kunderna återfinns bland miljömedvetna kundgrupper i Sverige och utomlands. 25 procent av tillverkning går idag på export till länder som Tyskland, Österrike, Schweiz och Slovakien. En lansering i Nya Zeeland ligger runt hörnet. Det blir spännande att följa detta Genarpsföretags expansion på nya marknader framöver.

Som avslutning på besöket åt vi en mycket god och fint komponerad jultallrik från Tockafarmen. Det blev en trevlig kväll och vi ser fram emot ett spännande 2018 då GFG drar igång igen!